Tom odlukom, rekao je Herak novinarima, iščezla je svaka mogućnost da se realizira Strategija razvoja hrvatskog turizma koju je donio Sabor, a u kojoj bi najveću zadaću trebala obaviti nacionalna promidžba.

Stoga će, drži, glavni zadatak novog direktora HTZ-a biti vratiti Hrvatskoj izgubljena tržišta i osvojiti nova, te involvirati koncept destinacijskog menadžmenta.

“U tim okolnostima predati funkciju dirketora HTZ-a osobi koja nema ni sekunde, ne u nacionalnom marketingu, nego u marketingu turističke tvrke, predstavlja diverziju hrvatskog turizma”, ustvrdio je Herak koji je zbog toga pozvao ministra turizma Darka Lorencina da, a u interesu turizma, podnese ostavku.

Cijela priča oko imenovanja direktora HTZ-a za Heraka je velika farsa koja je, kaže, ‘već koštala hrvatski turizam, što je vidljivo iz rezultata dosadašnje sezone’.

Herak kaže da je po njegovim saznanjima odluku da Ivičić bude direktor HTZ-a, prvo donijelo Predsjedništvo IDS-a ‘doduše u neformalnoj formi’.

‘Time smo u Hrvatskoj ponovno oživjeli partitokraciju u najrigidnijem obliku’, zaključio je Herak i ustvrdio kako je talac u priči oko imenovanja novog direktora HTZ-a, bio hrvatski turizam.

Datum objave: 24.07.2014.