HNK Slaven iz Suttgarta je u nedjelju, 25. listopada još jednom pokazao da je jedan od glavnih favorita za osvajanje prvog mjesta na ljestvici i samim tim ulaska u viši rang.

Ovaj put nastradala je druga momčad SKV Pästina Al Q’uds Stuttgart, koja je primila 6 pogodaka. Završilo je 6:1.

I prije početka same utaknice HNK Slaven slovio je kao veliki favorit, a u 90 minuta trajanja utakmice, igrači Slavena su to i potvrdili. Nakon pet odigranih kola, HNK Slaven zauzeo je drugo mjesto s maksimalnih 15 bodova.

Prvi je Heumaden, također s 15, ali i s dvije odigrane utakmice više.

Za vikend se igra veliki derbi protiv TSV Heumadena, gdje bi pobjedom HNK Slaven zauzeo visoko prvo mjesto.


SV HNK Slaven Stuttgart je osnovan 1976. u restoranu Rosenau. Vlasnik je bio Ladislav Sajko zvani Laci. Prvotno ime kluba bilo je FC Rosenau ali je ubrzo promjenjeno u HNK Slaven što je ostalo sve do danas.

Osim sportskog uspjeha koji je itekako bitan HNK Slaven također želi pružiti našim ljudima ruku i pomoći im da osjete dašak domovine. Kroz razne sastanke, zabave poput Hrvatske večeri koja je simbol HNK Slavena i razne druge načine, klub želi omogućiti svima da osjećaju pripadnost i da budu dio jedne velike sportske obitelji.

Vodstvo HNK Slaven Stuttgart čine: Kristijan Kera – predsjednik, Renato Visošević – dopredsjednik, sportski direktori – Damir Osojnički i Mario Zovko, logistika – Zlatko Keća te Josip Parić.

Treneri prve momčadi: Igor Kantar glavni te Berislav Kaleb pomoćni trener.

Trener druge momčadi te izuzetno važan član uprave kluba: Željko Hejčinović.

Za omladinski pogon koji je još u fazi organiziranja zadužen je Zlatko Zovko.


Autor: Mario Zovko, Stuttgart Datum objave: 27.10.2020.