Hrvatski nogometni savez (HNS) odabrao je idejno rješenje te arhitektonski ured za izradu glavnog projekta kampa HNS-a koji će se graditi u Velikoj Gorici.

Kao najbolje rješenje za realizaciju projekta odabran je arhitektonski ured Gradit d.o.o..

Projekt kampa u Velikoj Gorici u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju upravne zgrade, stadiona kapaciteta 1.500 sjedećih mjesta, tri nogometna terena i skladišta. U drugoj fazi u planu je izgradnja četvrtog nogometnog terena, medicinskog centra i sportske dvorane.

“Rekao sam da nam je strateški cilj izgradnja nogometnog kampa, pri čemu zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora na potpori. Drago mi je da smo krenuli konkretno u tu priču, potpisali ugovor s Vladom o zemljištu. Odabrali smo idejno rješenje i krećemo sad u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima. Bit će to dom hrvatskog nogometa, s upravnom zgradom Saveza gdje bismo svi bili na jednom mjestu, a tamo će biti i odgovarajući stadion te četiri nogometna terena”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić

Jedan od najznačajnijih događaja u provedbi projekta izgradnje kampa bilo je potpisivanje Sporazuma o darovanju zemljišta za izgradnju nogometnog kampa između Vlade Republike Hrvatske i krovne organizacije hrvatskog nogometa.

“Iskoristit ću priliku zahvaliti na podršci premijeru Andreju Plenkoviću i cijeloj Vladi, uključujući Ministarstvo turizma i sporta, kao i gradonačelniku Velike Gorice, gospodinu Krešimiru Ačkaru, i idemo sada dalje, sve do izgradnje”, zaključio je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Koncept idejnog rješenja na kvalitetan način pozicionira građevine na čestici, raznolikost namjena pojedinih građevina, položaj nogometnih terena, povezivanje građevine upravne zgrade s građevinom stadiona, kao i građevinu medicinskog centra i sportske dvorane. Koncept obloge s vizualnim prodorima osmišljen je s prepoznatljivim simbolima u obliku grba i crvenih i bijelih kvadratića.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 05.12.2023.