Na drugu Uskrsnu nedjelju, nedjelju Božjeg milosrđa, OFS i Frama HKŽ Frankfurt am Main predvođeni duhovnim asistentom Frame fra Petrom Komljenović krenuli su u večernjim satima na hodočašće “Putovima svetog Franje” u Asiz i ostala svetišta svetog Franje.

U jutarnjim satima, uz doček duhovnog asistenta OFS fra Ignacija Sladoje, stigla je grupa hodočasnika iz HKŽ Frankfurta na La Vernu, mjesto gdje je sveti Franjo prije 800 godina primio svete rane “stigme” od Gospodina. Svetu misu u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na La Verni predvodio je župnik fra Petar. Nakon mise, uslijedio je obilazak svetišta koje je uključivalo posjet špilji u kojoj je sveti Franjo označen Isusovim ranama.

Nakon toga, hodočasnici su krenuli prema Asizu, konkretno u mjesto Santa Maria degli Angeli, gdje su pronašli smještaj pokraj “Porcijunkule”. Večer su proveli uz gitaru, pjesmu i zajedničku večeru prije mirnog sna.

Idućeg dana (utorak), nakon doručka, hodočasnici su se uputili prema crkvi sv. Franje gdje je u kapelici sv. Bonaventure slavljena sveta Misa u 8:00 sati. Potom su posjetili Franjin grob i razgledali baziliku.

Hodočašće Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži iz HKŽ Frankfurt u Asiz

Nastavak njihovog programa obuhvatio je posjet bazilici sv. Klare, molitvu na njenom grobu i razgledanje katedrale sv. Rufina. Na trgu ispred crkve, Franjo je simbolično odbacio svoje zemaljske posjede pred ocem. Nakon okrijepe, hodočasnici su se uputili u baziliku sv. Marije Anđeoske u istoimenom mjestu Santa Maria degli Angeli. Ovo mjesto je ključno za svetičinu priču, uključujući i njezino obraćenje.

Treći dan hodočašća započeo je posjetom crkvi Santa Maria Maggiore gdje počiva tijelo blaženog Carla Acutisa. Nakon toga, grupa je posjetila crkvu Chiesa Nuova di San Francesco Convertito te samostan Eremo delle Carceri, gdje su se sveti Franjo i njegova braća povlačili za molitvu i pokoru.

Hodočašće Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži iz HKŽ Frankfurt u Asiz

Posljednji dan, nakon jutarnje svete mise u Porcijunkuli, hodočasnici su krenuli prema Milanu gdje su razgledali Milansku katedralu posvećenu Uznesenju Blažene Djevice Marije. U večernjim satima nastavili su put prema Frankfurtu.


Autor: CroExpress/hkz-frankfurt.de Datum objave: 19.04.2024.