Autor: CroExpress

Svjedoci smo, uslijed izolacije izazvane koronavirusom, brojnih online molitvenih inicijativa. Kako ne možemo fizički, okupljamo se virtualno. No, to nije ‘pojava’ koja se pojavila tek s ovom izvanrednom situacijom. Hrvatska katolička mreža piše o molitvenoj skupini koju su prije tri godine pokrenuli jedan naš nogometaš i voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu vlč. Stjepan Lončar. Ta molitvena zajednica danas broji preko sedamdeset članova.

Naš nogometaš koji sada igra u FC Kölnu rekao je vlč. Lončaru da se preko Youtubea već godinu dana svakoga dana uključuje u molitvu krunice Božjega milosrđa. Krenuli su moliti zajedno, svakog dana u 15 sati. Ubrzo se molitva proširila među njihovim prijateljima.

Ta je inicijativa, dakle, krenula od njih dvojice prije tri godine, a danas je uključeno više od sedamdeset hrvatskih športaša, kojima se priključio i jedan nogometaš iz Burkine Faso koji igra u Hrvatskoj.
U molitvenoj skupini ima nogometaša, košarkaša, rukometaša, sportskih djelatnika, trenera, fizioterapeuta, čak i nekoliko navijača… A uslijed koronakrize priključio im se i Kriozni stožer Hrvatke ljekarničke komore.

Duhovni pratitelj ove virtualne zajednice poručuje da svatko tko bi se htio uključiti u inicijativu, može se prijaviti na FB stranici Hrvatske katoličke misije u Parizu i ostaviti poruku, pa će biti uključen u molitvenu skupinu i obaviješten o terminima molitve.

Datum objave: 27.04.2020.