Hrvatski vjernici iz Essena su i ovaj put pokazali veliko srce i na nedjeljnim misama prikuplli potrebita novčana sredstva za stradale u nedavnom potresu u Siriji.

Nakon što je župnik vlč. Ivan nedjelju dana ranije na župnim oglasima pozvao članove Misije na nesebično darivanje, odaziv u ovoj zajedničkoj akciji bio je izvrstan.

Iz Hrvatske katoličke misije Essen su na svom Facebook profilu izašli s detaljima ove akcije:

“Ponovno je proradilo široko hrvatsko srce. Pokazali smo svoju osjetljivost za potrebite te nesebičnu ljubav za druge (i drugačije). Na obje svete mise, u posebnoj kolekti, prikupljeno je 4.169,66 €. U utorak, 21. veljače, župnik je u pratnji vijećnika Ivice Lukića i Bože Raiča posjetio sirijsku zajednicu u Essenu koju vodi dr. Elias Esber. Tom prigodom su se pobliže upoznali sa stanjem na terenu, aktivnostima sirijske zajednice u Essenu te predali našu donaciju. Domaćini su bili izuzetno zahvalni na ovoj bratskoj gesti i izrazili želju za dubljom povezanošću s našom zajednicom. Za sve stradale upućujemo svoje molitve, preživjelima izražavamo svoju potporu, a svim našim članovima jedno VELIKO HVALA na otvorenosti i konkretno pokazanoj ljubavi!”


Autor: CroExpress Datum objave: 23.02.2023.