U crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu svečanu svetu misu za Domovinu na blagdan Duhova ili Pedesetnice, u nedjelju, 5. lipnja, predslavio je voditelj Hrvatske katoličke misije London fra Ljubomir Šimunović.

Fra Ljubomir je u nadahnutoj propovijedi podsjetio vjernike, kako smo i danas potrebni darova mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega. „Gospodine Isuse, blagoslovi našu domovinu i nas ljubavlju, mirom, radošću, strpljivošću i velikodušnošću kako bi živjeli dostojanstveno, a sve muke i patnje bile izvorom blagoslova“, zaključio je fra Ljubomir.

Misno slavlje animirali su salezijanski bogoslovi na teološkom studiju u Londonu Frano Bešlić i Ante Bulat.

Svetoj misi su nazočili: predstavnik Ujedinjene Kraljevine u Savjetu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Franko Cetinić kao i predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu NATO saveza kapetan fregate Zoran Dražić.

Hrvatska katolička zajednica u Londonu pridružila se župama diljem Engleske i Walesa koje su na nedjeljnim misama po odredbi Biskupske konferencije taj dan molili za Njezino Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II. uz platinasti jubilej (70. obljetnicu vladavine).


Autor: CroExpress Datum objave: 06.06.2022.