U sisačku Opću bolnicu “Dr Ivo Pedišić” u subotu je stigla donacija medicinske opreme iz Njemačke u kojoj je ukupno 25 uređaja, a njezina vrijednost procjenjuje se na oko tri milijuna kuna.

Donacija se sastoji od pet inkubatora, dva uređaja za EKG, defibrilatora i dječjeg respiratora i drugih uređaja i opreme, koja će ubrzo biti stavljeni na raspolaganje korisnicima medicinskih usluga koje pruža bolnica.

Vrijednost donacije procjenjuje se na oko tri milijuna kuna.

Donacija je to koju je za potrebe sisačke bolnice od Klinike u Nürnbergu organizirala lokalna skupina iz susjednog Rednitzhembacha, koju u brojnim humanitarnim aktivnostima usmjerenima pomoći stradalnicima u nedavnom potresu u Banovini, predvode Ivan Grof i Maria Eckert-Riegler. 

Inicijator ove humanitarne akcije Ivan Grof, u suradnji sa Sašom Oseničkim već je organizirao više akcija, a ovaj put se odlučio za nabavu medicinske opreme. Spomenuo je veliko angažiranje više hrvatskih, ali i njemačkih obitelji koje su već sakupile i dostavile više šlepera odjeće, obuće, igračaka, hrane, higijenskih potrepština, 130 bolničkih kreveta i drugih potrepština.

Osenički, koji se od prvog dana nakon potresa potvrdio kao organizator humanitarnih akcija, za što je dobio mi priznanje Ponos Hrvatske, kaže kako već dugo surađuje s kolegom Grofom, a tek ga je ovom prilikom osobno upoznao.

Naravno i taj je susret protekao u dogovoru za nove donacije.

Na donaciji je zahvalio ravnatelj sisačke Opće bolnice Tomislav Dujmenović, koji se i sam prihvatio istovara uređaja. “Donirana oprema je veliki dobitak za našu bolnicu. Osim što smo kompletirali naše odjele novim aparatima, donacija nam daje osjećaj da nismo sami. Naša je bolnica bila teško oštećena i još uvijek nastojimo normalizirati rad, jer imamo manjak prostora”, rekao je ravnatelj Tomislav Dujmenović.

Spomenuo je kako su u tijeku završni radovi na zgradi oštećene kirurgije, ali i na novom središnjem paviljonu, čime će se uz donirane uređaje osjetno olakšati rad medicinskom osoblju. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 27.03.2021.