Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je okupljanje svojih članova na molitvu u Mariji Bildstein na Veliki petak, 29. ožujka.

I prošlih godina su pojedinci i male skupine vjernika iz HKM išli u to svetište pomoliti se na Veliki petak. Ove godine već ako 9 sati su mnogi došli u svetište. Molitva Put križa započela je ispred crkve u 10 sati. Put križa predvodili su fra Iko Skoko i fra Goran Azinović. Molili su iz Molitvenika fra Anđela Nuića.

Hrvati iz Züricha na Veliki petak pohodili svetište Maria Bildstein, mjesto milosti već dugih 500 godina

Nakon molitve Put križa izmolili su Isusovu krunicu: Vjerovanje, 33 Očenaša i 5 Zdravomarija.

„Maria Bildstein je mjesto milosti preko 500 godina“, prenosi švicarski radio. Početak štovanja svetišta Marije Bildstein bio je 1519. Johann Heinrich Jud, djelatnik ženskog samostana Schänis, nosio je kip Blažene Djevice Marije pred kojim su se molili da ih Bog zaštiti od kuge. Kad su nestali nemiri u Crkvi u Švicarskoj u prvoj polovici XVI. st. Jud je htio Gospon kip ostaviti u ženski samostan kako bi ga zaštitio. Opatica je dala sagraditi od kamena mjesto za kip. Tako je nastao naziv „Marija Bildstein“.

#VELIKA #SUBOTA JE DAN TIŠINE I BDJENJA- #Isuse, hvala ti ❤️ Stjepan Hauser odsvirao je tradicionalnu kršćansku himnu Nearer, My God, to Thee (Bliže, o Bože moj). Jednostavno predivnoooo 🙏

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Subota, 30. ožujka 2024.

Prva kapelica je sagrađena od 1842. do 1862. Prvi biskup St. Gallena mons. Johannes Peter Mirer posvetio je tu kapelicu 12. rujna 1848. i nazvao je „Gospa od pobjede“. Na mjestu te kapelice izgrađena je crkva 1881./82. Pastoral u svetištu vode benediktinci opatije St. Otmarsberg. Velik broj hodočasnika na ovo mjesto puno milosti dolazi za Malu Gospu 8. rujna.

Molitva Put križa i Isusova krunica u Mariji Bildstein

Objavljuje HKM ZürichPetak, 29. ožujka 2024.

Autor: HKM Zürich Datum objave: 30.03.2024.