Nakon što su u Stuttgartu otkrili spomen-ploču hrvatskim domoljubima, žrtvama jugo-komunističke tajne službe UDBA u Njemačkoj, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić u obližnjem su Gerlingenu sudjelovali na tradicionalnoj Slavonskoj večeri – koju je već 19. put organizirao Ogranak HDZ Stuttgart (Koordinacija HDZ-a njemačke savezne države Baden-Württemberg).

U Gerlingenu kod Stuttgarta, u subotu je upriličena 19. po redu Slavonska večer. Dvorana u koju može stati oko 1.000 ljudi bila je dupkom puna, a Bosutski Bećari su oduševili su publiku svojim nastupom. Pogledajte video! 🎥 Bosutski Bećari

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Ponedjeljak, 23. listopada 2023.

Tom prigodom, ministar Medved zahvalio je organizatorima na pozivu, te poručio okupljenima koji su na tradicionalnu Slavonsku feštu došli gotovo cijele iz Njemačke, neki su potegnuli i izdaleka, da ga izuzetno veseli što Hrvati izvan Republike Hrvatske čuvaju svoje običaje, tradiciju, identitet i ljubav prema Domovini, te sve pozvao, da uz Božju pomoć to čine i ubuduće.

Okupljenim Hrvatima na ovoj već tradicionalnoj fešti u Gerlingenu obratio se i glavni tajnik HDZ-a Tomislav Katičić, koji je pohvalio sjajnu atmosferu, veliki odaziv i ozbljnost manifestacije koja iz godine u godinu u ovom dijelu Njemačke postajte sve ljepša i ljepša slavonska priča.

Ovdje valja napomenuti, da se mnoge manifestacije ovakve vrste, te projekti i programi Hrvata izvan Republike Hrvatske odvijaju u podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

HRVATI IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE ČUVAJU SVOJE OBIČAJE! Raskošni mozaik plesa, pjesme i običajne baštine 'začinio' veliku tradicionalnu feštu u Gerlingenu
Foto: Dražen Bolješić

Na kraju recimo da su goste zabavljali Tamburaški sastav ”Bosutski bećari”.


Autor: CroExpress/HDZ Datum objave: 23.10.2023.