U radosti i zajedništvu, svečanim misnim slavljem, obilježen je blagdan Bezgrješnog Srca Marijina u Hrvatskoj katoličkoj misiji Essen.

Marijinom majčinskom srcu zahvaljivalo se, povjeravalo svoja srca i živote, moleći da svojom ljubavlju ispuni srca prisutnih. Veliki broj članova misije nazočio je Svetoj misi, koja je održana u 12 sati u crkvi St. Hedwig.

Nakon mise okupljanje se nastavilo na travnjaku iza tornja crkve. Vjerni i vrijedni članovi misijske zajednice pripremili su stolove i šatore za ovogodišnju ljetnu proslavu. Ponuda hrane i napitaka, kave i kolača bila je raznovrsna, a posebno zanimanje izazvala je bogata tombola. Velik broj prisutnih okušao je sreću.

Susret je privukao veliki broj sudionika, a posebno je razveselio dolazak mnogih mladih obitelji s djecom i mladih članova zajednice. Druženje, razgovor, ples i pjesma obilježili su događaj. Djeca su veselo provela popodne igrajući košarku, nogomet i uživajući u vratolomijama na toboganu.

Župnik Ivan uputio je prigodan pozdrav, a oduševljenje su izazvali folkloraši. Hrvatski tamburaški sastav iz Wuppertala dodatno je razveselio okupljene svojom glazbom. Veselje i druženje potrajali su do kasnih popodnevnih sati.


Autor: CroExpress Datum objave: 10.06.2024.