Hrvatska iseljenička zajednica na području Los Angelesa zna kako čuvati kulturu, tradiciju i hrvatski identitet, dokaz tome je već tradicionalna 15. Hrvatska kulturna “Extravaganza”, koja se održala od 17. do 19. veljače u organizaciji St. Anthony’s Kolo Club “Croatia” Los Angeles – Public.

Ovogodišnju “Extravaganzu” upotpunili su nastupi folklornih skupina “Ljeljo” iz Pittsburgha, Hrvatski ansambl “Koraci” iz San Josea, “Skalinada” iz Sacramenta, Croatian Heritage Society Calgary, “Hrvatska loza” iz Chicaga, Hrvatski vokalni ansambl “Izvor” iz San Pedra, folklorna skupina “Kardinal Stepinac” iz New Yorka, “Hrvatski Vitezovi” iz Vancouvera te Rebecca Posavec.

Hrvati u Los Angelesu znaju kako čuvati kulturu, tradiciju i hrvatski identitet
FOTO: Središnji ured za Hrvate izvan RH

U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovali su savjetnica s posebnim položajem Croatiana Gregurić i stručni suradnik Jozo Bušić, koji su ovom prilikom s generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Los Angelesu Renee Peom prisustvovali i na svetoj misi u hrvatskoj župi Sv. Ante u Los Angelesu koju vodi župnik don Ivan Jordan.

Posjet zajednici u San Pedru

Posjetili su i hrvatsku zajednicu u San Pedru, gdje su održali predavanja o programima i projektima koje provodi Središnji ured za Hrvate izvan RH s naglaskom na programe usmjerene na privlačenje studenata i olakšavanje povratka u Republiku Hrvatsku. Održan je i radni sastanak s članovima Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ginom Susan Pilić i Jackom Barićem.

Tijekom “Extravaganze” održani su susreti s predstavnicima folklornih skupina iz drugih država i gradova, između ostalog i s fra Lovrom Šimićem koji djeluje u New Yorku.

Ovom prilikom još jednom izražavamo čestitke i zahvalnost hrvatskoj župi, Grupi Kolo i školi Sv. Ante što poštuju prošlost i čuvaju budućnost te Consulate General of Croatia in Los Angeles na sjajnoj organizaciji i podršci tijekom ovog posjeta, poručili su iz Ureda.

Hrvati u Los Angelesu znaju kako čuvati kulturu, tradiciju i hrvatski identitet
FOTO: Središnji ured za Hrvate izvan RH

Autor: CroExpress/ Središni ured za Hrvate izvan RH Datum objave: 21.02.2023.