Iz Hrvatske katoličke misije Dublin pozivaju sve svoje župljane na sudjelovanje u pripremama i proslavi rođendana misije, koji će se proslaviti 18. prosinca.

Zajednička molitva Velike devetnice na čast sv. Majci Terezi iz Kalkute i svim svecima i blaženicima, zaštitnicima zajednica diljem irskoga otoka, planirana je od 9. do 17. prosinca, a trodnevna adventska duhovna obnova održat će se od 15. do 17. prosinca u 19 sati.

Nakon nedjeljnog misnog slavlja u prostorijama Župe Haddington Road uslijedit će domjenak.

“Svakako, želimo i molimo da ti dani budu jedan snažan duhovni ‘vjetar u leđa’ našoj misiji. Želja nam je da tih dana u našu crkvu u Dublinu hodočastimo svi – baš svi članovi, svih zajednica u Irskoj. Ako se doista svi s time složimo i stvarno budemo ovdje, to bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva”, napisao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin, na mrežnoj stranici misije.

Duhovnu obnovu predvodit će vlč. Jakov Rađa, svećenik zagrebačke nadbiskupije, dok će svečanim misnim slavljem predsjedati mons. Dermot Farrell, nadbiskup dublinski.

“Kada dođe poziv – odazovimo se, koliko tko može. Sve ove dane pišimo crvenim slovima u svoje kalendare, pa se vidimo – ako Bog da! Našu misiju i njezino služenje našem narodu u Irskoj, povjeravam i Vašim molitvama”, zaključio je vlč. Levaković u svom pozivu.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.10.2022.