Dosadašnji kapelan, dr. sc. Mirko Irenej Vlk, služio je pri Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu od 7. studenog 2016. godine.

Tijekom svog mandata, osim redovnih pastoralnih dužnosti, dr. Vlk je napisao i obranio doktorsku disertaciju na temu “Politička teologija 20. stoljeća: Carl Schmitt i J.B. Metz”, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Njegova disertacija publicirana je kao knjiga pod naslovom “Complexio Oppositorum: politička teologija 20. stoljeća”, koja je predstavljena u Zagrebu, 25. ožujka 2022. godine.

Nakon službe u Hamburgu, o. Mirko Vlk vraća se u Hrvatsku preuzeti nove dužnosti.

Novi kapelan, Ilija Lešić, mag. theol., dolazi iz općine Novi Travnik – selo Ruda (župa Presvetog Srca Isusova – Pećine). Magistrirao je teologiju 20. veljače 2023. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Na blagdan sv. Alberta Velikog, 15. studenog 2023. godine, polaganjem ruku mons. Mije Gorskog, pomoćnog biskupa zagrebačkog, zaređen je za svećenika.

Prije dolaska u Hamburg, kapelan Lešić vršio je službu u samostanu i župi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu. Nova smjena kapelana označava kontinuitet pastoralne brige i služenja vjernicima u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.03.2024.