Pod motom Sijati nadu (Hoffnung säen), u nedjelju, 16. srpnja, u crkvi Srca Isusova u Pforzheimu upriličeno je slavlje katoličkih misijskih zajednica koje djeluju na području župe Pforzheim, slavlje poznatije kao Fest der Missionen.

U crkvi punoj vjernika misno slavlje predvodio je župnik u Pforzheimu vlč. Georg Lichtenberger, a s njim su suslavili svećenici iz portugalske, poljske, kaldejske, talijanske, afričke i hrvatske zajednice. Na misi su sudjelovali i članovi španjolske, mađarske i vijetnamske zajednice.

Hrvatsku katoličku misiju predstavljao je voditelj don Ivo Nedić, koji je na hrvatskom jeziku pozdravio prisutne i održao kratki nagovor nakon pročitanog evanđelja, a gosp. Zvonko Vincek pročitao je zaziv molitve vjernika. Članovi crkvenoga zbora, pod vodstvom past. suradnika Darka Rubčića, otpjevali su za pričesnu pjesmu koral Klanjam ti se smjerno.

Nakon misnoga slavlja nastavljeno je druženje na platou ispred crkve. Članovi pojedinih zajednica ponudili su prisutnima neka od svojih tradicionalnih jela. Domaćice iz hrvatske zajednice napravile su i donijele kolače.


Autor: CroExpress/HKM Mittelbaden, Darko Rubčić Datum objave: 19.07.2023.