Hrvatska katolička misija sv. Jeronima u Johannesburgu, Južna Afrika, s radošću najavljuje svečanu proslavu 30. obljetnice posvete misijske crkve koja će se održati u nedjelju, 3. prosinca.

Svečanu svetu misu, koja će biti središnji dio proslave, predvodit će prečasni dr. sc. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Proslava će započeti u 10 sati, a nakon svete mise, svi okupljeni imat će priliku družiti se uz zajednički ručak.

Posveta misijske crkve Svetog Jeronima dogodila se 1993. godine, kada je blagopokojni kardinal Franjo Kuharić blagoslovio i kip svetog Jeronima, ostavljajući trajan pečat na vjeri i zajedništvu Hrvatske katoličke misije u Johannesburgu.

Pastoralno vijeće Hrvatske katoličke misije svetog Jeronima srdačno poziva cijelu zajednicu da se pridruži u proslavi ovog značajnog jubileja.

Očekuje se da će proslava okupiti vjernike i prijatelje misije te da će biti prigoda za zajedništvo, molitvu i zahvalu za proteklih 30 godina vjerničkog putovanja.


Autor: CroExpress Datum objave: 30.11.2023.