Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je za oproštaj od EURA u Kölnu domaćina Njemačku s 30-24 (13-14) zahvaljujući nestvarnoj izvedbi vratara Dominika Kuzmanovića.

Hrvatska je u rezultatski potpuno nebitnoj utakmici porazila pred 20.000 njihovih navijača u Kölnu Njemačku sa šest razlike, pa je Hrvatska prvenstvo okončala strašnom pobjedom kao što ga je počela s demoliranjem Španjolske s deset razlike. 

Izbornik Goran Perkovac se po prvi puta odlučio odmah na vrata postaviti Kuzmanovića, a vratar Nexea mu se odužio s fenomenalne 22 obrane ili 48 posto uspješnosti. S takvim vratarom Hrvatska nije mogla izgubiti, unatoč ozjedama Marina Šipića i Zvonimira Srne prije, te Tina Lučina na početku utakmice.

Hrvatska se dobro držala s Njemačkom u igri bez agresivnih obrana, nismo dopustili da se polufinalist ovoga prvenstva odvoji, a u dva navrata smo imali i prednost zahvaljujući sjajnom Dominiku Kuzmanoviću, koji je u prvom dijelu imao devet obrana.

𝑴𝒂𝒍𝒊 𝒌𝒓𝒖𝒈 𝒗𝒆𝒍𝒊𝒌𝒊𝒉 𝒍𝒋𝒖𝒅𝒊 🇭🇷❤️ Od prvog do zadnjeg dana Europskog prvenstva bili & ostali prava ekipa, uvijek jedan uz…

Objavljuje Hrvatski rukometni savezSrijeda, 24. siječnja 2024.

Krajem prvog dijela Kuzmanović je obranio tri zicera zaredom, a Domagoj Duvnjak golovima riješio tri naša napada u nizu za vodstvo od 13-10. No, potom suci koji su označavali pasivan napad u 20. sekundi, te nekoliko hrvatskih tehničkih pogrešaka omogućuju Njemačkoj da serijom 4-0 okončaju poluvrijeme, a Hrvatska ostane bez gola više od šest minuta. 

U drugom dijelu uslijedila je rapsodija vratara Nexea Kuzmanovića, koji je dodao još nestvarnih 13 obrana, te dovodio Nijemce do ludila. Njemački izbornik je u drugom dijelu odmarao svoju prvu postavu, a Hrvatska je to iskoristila.

Sredinom drugog dijela Hrvatska je serijom 5-0 otišla na 25-19 i utakmica je bila praktički riješena. Nakraju je dupkom ispunjena Lanxsness Arena ovacijama ispratila Kuzmanovića.

Igor Karačić najbolji je strijelac susreta sa šest pogodaka, prate ga Duvnjak i Luka Klarica koji su zabili po četiri. Toliko imaju i najbolji strijelci Njemačke -Johaness Golla i Seb Heymann.

NJEMAČKA – HRVATSKA 24:30

NJEMAČKA: Wolff 6 obrana, Späth 8 obrana, Knorr 3, Häfner, Golla 4, Köster 2, Steinert, Mertens, Dahmke 3, Kastening 1, Kolbacher 1, Fischer 1, Heymann 4, Lichtlein 2, Weber 1, Uščins 2.

HRVATSKA: Kuzmanović 22 obrane, Duvnjak 4, Klarica 4, Načinović 3, Šoštarić 2, Jelinić 2,  Mihić 1, Cindrić 1, Karačić 6, Maraš 3, Glavaš 3, Kušan 1 .


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 25.01.2024.