Sa Svjetskog prvenstva u ronjenju na dah koje se održavalo od 21. do 27. lipnja u Beogradu hrvatska se reprezentacija vratila s tri zlatne i dvije srebrne medalje.

Najuspješnija je bila Mirela Kardašević koja je osvojila zlato u disciplini dinamika bez peraja DNF sa preronjenih 191m, zatim srebro u dinamici sa bifin perajama DYNB i preronjenih 232m te još jedno srebro u dinamici s monoperajom DYN i preronjenih 256m. Svi rezultati su nacionalni rekordi.

“Nakon što su mi se dojmovi malo smirili, moram priznati da sam iznimno zadovoljna kako je prošlo ovo Svjetsko prvenstvo. Konkurencija je bila iznimno jaka, ja sam nastupala u sve tri dinamičke discipline tako da je umor na kraju ipak malo prevladao, no sve u svemu sam jako zadovoljna. Vratila sam se kao najuspješniji sportaš. Sada slijedi kratki odmor i onda se počinjem spremati za dubinsku sezonu i Svjetsko dubinsko prvenstvo koje je na rasporedu u listopadu”, rekla je Mirela Kardašević.

Vitomir Maričić je osvojio zlatnu medalju u dinamici s perajama, dok je Vanja Peleš osvojio zlato u dinamici bez peraja DNF s preronjenih 226m što je ujedno i nacionalni rekord. 


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 28.06.2021.