Hrvatski vjernici u Njemačkoj, koji se okupljaju oko Hrvatskih katoličkih zajednica Sindelfingen, Leonberg i Herrenberg prošle su godine, u svojim novčanim prilozima u Kruh sv. Ante za siromašne skupile 6930 €, objavljeno je u najnovijem pastoralnom listiću ovih zajednica za ožujak ove godine.

Od toga su pomogli siromašne obitelji sa 850 €, sa 500 € sestre karmelićanke u Remetama, časne sestre misionarke na Salomonskim otocima sa 700 €, sa 500 € za udrugu Betlehem (Pater Marko Glogović) za samohrane majke, 2500 € za Caritas Franjevačkog samostana u Sinju, 500 € za Caritas Franjevačke bogoslovije u Splitu, te 1380 € za Kruh svetog Ante u Splitu.

Ovomu treba nadodati da su na adventskoj akciji mladi prodavali adventske vjenčiće, te su tako skupili iznos u visini od 4470 €, koji je uplaćen na račun Marijinih obroka u Zagrebu za gladnu djecu.

Proteklih tjedana skupljeno je još 4504 € za obnovu samostana časnih sestara Omnia Deo.

Ovo je svake hvale vrijedno djelo ostvareno na čelu s njihovim župnikom fra Ivanom Škopljancom – Mačinom OFM, franjevcem Splitske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.


Autor: CroExpress, Francisko Pavljuk Datum objave: 15.03.2024.