Učitelji iz Dvojezične gimnazije u Karaševu, predvođeni voditeljicom Anom Filkom, školskom inspektoricom za manjine u Karaš-severinskoj županiji, nedavno su završili trodnevni posjet Zagrebačkoj županiji kao gosti Učeničke zadruge Vida Srednje škole Vrbovec.

Tijekom posjeta, profesori su imali priliku upoznati se s raznovrsnim proizvodima koje su kreirale 23 učeničke zadruge te su vodili plodne dijaloge s instruktorima tih udruga. Također, detaljno su proučavali različite tehnike izrade proizvoda koji su bili izloženi na sajmu.

Posebno zanimljivo iskustvo bila je kreativna radionica koja je organizirana za profesore hrvatske nastave u Rumunjskoj. Na ovoj radionici su naučili kako otisnuti crtež na tekstilnom materijalu, što je predstavljalo izazov i inspiraciju za buduće projekte.

Darinka Balen, tajnica podružnice Učeničkih zadruga Zagrebačke županije, srdačno je dočekala delegaciju i s njima dogovorila daljnju suradnju na raznim poljima interesa. Ova suradnja obećava uzbudljive mogućnosti za buduće projekte i razmjenu znanja između škola.

Ovo iskustvo bilo je iznimno korisno za hrvatske profesore iz Rumunjske koji se nadaju da će uskoro biti prilike za uzvratni posjet i daljnju suradnju između škola.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.05.2024.