Hrvati u Njemačkoj, posebno vi u Mannheimu i okolici, nadamo se da ste osigurali ulaznice za utakmice hrvatskih rukometaša.

Hrvatska sutra otvara Europsko prvenstvo utakmicom protiv Španjolske u Mannheimu. Ne sumnjamo da će naši rukometaši imati snažnu podršku s tribina. Hrvatska se nalazi u skupini s već spomenutim Španjolcima, uz Austriju i Rumunjsku. Kapetan Domagoj Duvnjak će i na ovom Europskom prvenstvu ponosno povesti svoju ekipu u nove pobjede. Kapetan koji je uvijek tu, koji za Hrvatsku uvijek “ide na glavu”, daje cijeloga sebe, ne poznaje granice. Dule je srce i duša Hrvatske. Njegova desna ruka je, a tko drugi, nego Igor Karačić.

Snaga života našeg dijamanta Igora Karačića je čudesna. Vjera koju u sebi nosi, energija koja pršti na treninzima, na utakmicama, na kavama, jednostavno je motivirajuća. Više puta je riskirao vlastito zdravlje s jasnim ciljem: “Želim igrati za Hrvatsku”, i s time je sve rekao, pokazao, dokazao.

Naš dvojac u nogama ima stotine tisuća utakmica i treninga, ali nastupi za Hrvatsku su nešto posebno i ne mogu se mjeriti ni s čime, često ističu popularni Dule i Kara. I baš takav stav prenose na mlađe generacije koje imaju izvrsne učitelje. Njihove uloge u momčadi su nezamjenjive, i zato, neka povedu ekipu kako samo oni znaju i neka još jednom pokažu svima kako igra Hrvatska.

Izbornik Goran Perkovac je odabrao ove rukometaše za EURO 2024:

GOLMANI:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL
KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAFFHAUSEN

LIJEVA KRILA:

MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

DESKA KRILA:

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB

LIJEVI VANJSKI:

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG
ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB

SREDNJI VANJSKI:

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
IGOR KARAČIĆ – KS KIELCE
LUKA CINDRIĆ – DINAMO BUCURESTI

DESKI VANJSKI:

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC
LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB

PIVOTI:

TOMISLAV KUŠAN – LH-LIMOGES HANDBALL
VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

Još jednom ćemo napomenuti da će Hrvatski rukometaši na Europskom prvenstvu (10. do 28. siječnja 2024.) u prvom krugu igrati u Mannheimu protiv Španjolske (petak, 12. siječnja, 20:30 sati), Austrije (nedjelja, 14. siječnja, 20:30 sati) te Rumunjske (utorak, 16. siječnja, 18 sati).


Autor: CroExpress Datum objave: 11.01.2024.