Hrvatsko-njemačko društvo Fürstenfeldbruck organiziralo je svečanu božićnu proslavu u subotu, 2. prosinca, okupivši stotinjak članova i prijatelja u predivnom ambijentu Emmeringa.

Na ovom svečanom događaju prisustvovao je i generalni konzul Vladimir Duvnjak, koji je uveličao proslavu svojom nazočnošću.

U prigodnom govoru, generalni konzul Duvnjak srdačno je pozdravio predsjednika udruge Tobiasa Probsta, kao i sve prisutne goste. U isto vrijeme, čestitao je udruzi na dugogodišnjem uspješnom radu u partnerstvu gradova Zadra i Fürstenfeldbrucka.

Generalni konzul istaknuo je važnost ovakvih događaja koji jačaju veze između zajednica te doprinose kulturnoj i prijateljskoj suradnji.

Sve prisutne je srdačno pozdravio i zaželio im sretne božićne blagdane, izražavajući radost zbog kontinuirane suradnje između Hrvatske i Njemačke. Proslava je bila prilika za okupljanje članova društva, ali i za promicanje kulturne razmjene između ova dva prijateljska grada, izvjestili su iz Generalkonsulat der Republik Kroatien in München.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 04.12.2023.