U nedjelju, 19. veljače, župnu zajednicu je posjetio guverner dr. Wilfried Haslauer. Prošle nedjelje kada se proslavljala svetkovina župnog zaštitnika, blaženog Alojzija Stepoinca, dr. Haslauer je bio zauzet zbog prethodnih obaveza, stoga je ove nedjelje odlučio to nadoknaditi.

Prije završnog blagoslova dr. Haslauer se kratko obratio okupljenim vjernicima.

U svom govoru nadovezao se na riječ naviještenoga Evanđelja, kao i na propovijed domaćeg župnika, te progovorio o važnosti opraštanja i pomirenja. Čestitao je hrvatskoj zajednici koja živi u pokrajini Salzburg na njihovoj marljivosti i spremnosti na suradnju. Župnik p. Zlatko Špehar, zahvalio je u ime folklora i Hrvatskog centra Salzburg na pomoći koju grad i pokrajina svake godine doniraju za njihove razne aktivnosti, te osobno zahvalio dr. Halsaueru na njegovom angažmanu oko pomoći potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj prije dvije godine.

Nakon obraćanja dr. Haslauera, župnik je objavio iznos sredstava prikupljenih prošle nedjelje za stradale od potresa u Turskoj i Siriji. Ukupno je skupljeno 9.394,36 eura. Sredstva su već poslana potrebitima. Svim donatorima od srca zahvaljuju.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.02.2023.