Više od 80 izlagača iz kontinentalne Hrvatske sudjeluje na 13. sajmu Zlatne niti koji se u organizaciji Turističke zajednice Županje održava u tome gradu od 8. do 11. veljače, u sklopu manifestacije tradicijske kulture 57. Šokačkog sijela.

Posjetitelje očekuje raznovrsna ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, domaćih radinosti i udruga.

Po riječima direktora Ureda Turističke zajednice grada Županje Krune Šarića, sajam je prilika za susret ponude i potražnje te bi, s obzirom na raznovrsnost, svaki posjetitelj trebao pronaći nešto za sebe.

Otvarajući sajam, županjski gradonačelnik Damir Juzbašić pozvao je Županjce i posjetitelje Šokačkog sijela da svakako posjete i Sajam Zlatne niti koji je osmišljen kao jedan od vidova pomoći županjskom gospodarstvu, posebice obrtnicima i OPG-ima u promociji i prodaji njihovih proizvoda. 

Ovogodišnji, 13.ti Sajam zlatne niti, organiziran u okviru 57. Šokačkog sijela okupio je na Trgu kralja Tomislava više…

Objavljuje Hrvatski radio Županja – 97,5 MHzČetvrtak, 8. veljače 2024.

U ponudi su domaći med, sir i suhomesnati proizvodi, kolači, razne vrste vina, rakija i likera, ručno rađeni unikatni suveniri i predmeti od drva, stakla, kože, kao i predmeti za svakodnevnu upotrebu u kućanstvu, etno odjeća i obuća, ručni radovi te drvene eko igračke. 

Sajam Zlatne niti iznikao je iz Ceste Zlatne niti, projekta u sklopu kojega je osmišljena tematska ruta od 60 kilometara kroz 10 mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Ovogodišnji sajam održava se u sklopu 57. Šokačkog sijela koje se od 2. do 13. rujna održava u Županji pod geslom “Oj, dorati, moje zlato suvo” i posvećeno je šokačkoj tradiciji uzgoja konja.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 08.02.2024.