Mostovac koji je načelu Grada Sinja je bio u centru pažnje hrvatske javnosti tijekom uvođenja covid potvrda zato što je odbio provoditi tu odredbu.

Inspekcija je Grad Sinj zbog nepoštivanja odredbe prema kojoj su covid-potvrde obvezne za sve zaposlenike javnih i državnih službi te korisnike njihovih usluga kaznila novčanom kaznom od 30 tisuća kuna, javlja Dnevnik.hr.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u razgovoru za Dnevnik Nove TV nije želio potvrditi da im je stigla kazna, ali je rekao da će bilo koju kaznu takvog tipa platiti – on.

“Što su utvrdili – pitat ćete njih. Nije u pitanju Sinj, ni ja nego cijela Hrvatska i besmislene COVID potvrde”, rekao je Bulj te dodao da želi da se što prije raspiše referendum o covid-potvrdama.

“U maskama je problem kod gospodina Beroša kada ide kod urara u javni prostor pa pije s njime kavu bez maske. Međutim, očito inspekcija ne treba ići kod njega”, ustvrdio je Bulj za Dnevnik Nove TV.

“U Gradskoj upravi Sinja zarazu je donijela osoba koja se pridržavala epidemioloških mjera i bila je cijepljena, a imala je i potvrdu”, rekao je Bulj. “COVID potvrde su alat za širenje zaraze.”

Bulj nije htio ništa otkriti o kaznu koju je dobio Sinj. “To ćemo vidjeti, rekao sam. Najmanje je bitno koliko će Miro Bulj dobiti kaznu, bitno je što od naroda čine ovce – od Vukovara, Dubrovnika, Rijeke, Splita.. jer COVID potvrde nisu mjera koja sprječava širenje zaraze. Bilo koju kaznu ću u ovom slučaju platiti ja. Ne bojim se ja nikakvih kazni”, zaključio je Bulj.


Autor: CroExpress Datum objave: 30.01.2022.