Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u petak je dan uoči polufinalnog dvoboja ACUD Kupa, koji se igra u Kairu, a u kojem će Hrvatska igrati protiv Tunisa, ponovio kako je za njega važno uz dobru igru postići i dobar rezultat na ovom turniru.

“Došli smo na turnir odigrati dvije utakmice, za nas vrlo važne. Želimo u Kairu napraviti dobar rezultat, a one su i priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Važan nam je ‘team building’ i druženje, ali isto tako i rezultat. U prvoj utakmici igramo protiv Tunisa, reprezentacije koja nas je prije četiri godine pobijedila u Varaždinu 2-1. Dakle, ovu utakmicu shvaćamo kao svojevrsni revanš za taj varaždinski poraz. Želimo u Kairu isprobati sve igrače i svi će dobiti minutažu. Žao mi je što smo ostali bez Budimira, to je objektivni hendikep za nas”, rekao je Dalić te prokomentirao igru Tunisa:

“Tunis je poslije Afričkog prvenstva promijenio izbornika. Prema našim informacijama, u momčadi je puno novih igrača, a to je možda još nezgodnije i opasnije jer dolaze mlađi igrači koji se žele nametnuti novom izborniku. Tunis je ima novu momčad, slažu neku novu priču, a njihovi reprezentativci će se sigurno htjeti dokazati protiv druge i treće reprezentacije na svijetu. Ne smijemo podcijeniti protivnika, čeka nas vrlo nezgodna utakmica. Došli smo ovdje da bismo bili zajedno, ali rezultat nam je jako bitan i donosi ozračje koje će nam trebati uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj”.

Pobjednik utakmice Hrvatska – Tunis u utorak će igrati u finalu protiv boljeg iz ogleda Egipat – Novi Zeland koji je na programu kasnije u petak, dok će poražene reprezentacije također u utorak igrati za treće mjesto.

Zahvalio je hrvatski izbornik i Egipatskom nogometnom saveza što je organizirao turnir nakon što je isti otkazan u Abu Dhabiju.

“Sretni smo da je turnir prebačen u Kairo kad već nije mogao biti održan u Abu Dhabiju, na turniru će nastupi sve četiri reprezentacije koje su i bile predviđene. Hvala Egipatskom nogometnom savezu koji je učinio napor i prihvatio organizaciju, u Kairu očekujem nogometniju atmosferu, s puno više gledatelja nego u Abu Dhabiju. U Kairu su dobri uvjeti, dobri tereni za igru i nadamo se da će utakmice biti dobro posjećene”, dodao je Dalić koji je prokomentirao i izostanak najboljeg egipatskog igrača Mohameda Salaha s turnira u Kairu.

“Šteta i za nogomet i turnir što ga neće biti, bilo bi lijepo da je Salah tu, privukao bi sigurno puno više gledatelja, a i utakmice bi bile interesantnije. Šteta što je ozlijeđen, ali njegovo je zdravlje najbitnije. Znamo koliko znači reprezentaciji Egipta, ali i za cijeli ovaj dio svijeta. Znamo koliko je cijenjen i voljen, a svoju je klasu potvrdio i u Europi. Šteta što nećmo vidjeti dvoboj Modrića i Salaha, ali nadam se da ćemo se Egipat i mi naći u finalu i da će utakmica svejedno biti vrlo zanimljiva”, zaključio je Dalić.

Desni branič Josip Juranović  kao i neki njegovi suigrači ranije ukazao je na važnost rezultata kao kontinuitet vrijednosti hrvatske reprezentacije.

“Ne želimo ugroziti reputaciju koju smo gradili godinama, našim smo rezultatima visoko podigli letvicu i tako ćemo se postaviti od prve do zadnje minute. Egipat bez Salaha? Znamo koliko je Salah dobar igrač, jedan od najboljih desnih krila na svijetu. Egipćanima će bez njega biti teško, ali jedna momčad ne može ovisiti samo o jednom igraču”, izjavio je Juranović.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.03.2024.