Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak u zagrebačkom pubu Pivana popis kandidata za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj.

Dalić je objavio popis sa 26 imena. U skladu s pravilima natjecanja, sve reprezentacije do 7. lipnja moraju UEFA-i dostaviti popis od najmanje 23, a najviše 26 igrača.

Okupljanje reprezentacije je 26. svibnja, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku gdje će “Vatreni” trenirati do 3. lipnja kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije.T

Također, 5.lipnja Vatreni putuju u Vatikan gdje će ih primiti Papa Franjo.

Izbornik Dalić objavio kandidate za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Reprezentacija ostaje u Rijeci do 7. lipnja kada putuje u Portugal, gdje će dan kasnije u Lisabonu igrati posljednju pripremnu utakmicu uoči EP-a protiv Portugala. Vlasnici srebra i bronce s posljednja dva World Cupa, 9. lipnja dolaze u svoju bazu u njemački gradić Neuruppin, a dan kasnije, 10. lipnja u 18 sati, održat će i otvoreni trening za javnost.

Izbornik Dalić objavio kandidate za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B, prvu utakmicu Dalićevi odabranici imat će 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. lipnja je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

“Vatreni” su na posljednjem EURO-u ispali u osmini finala od Španjolske sa 3-5 nakon produžetaka.

U dosadašnjih šest nastupa na europskim smotrama hrvatska reprezentacija je dva puta ispadala u četvrtfinalu (2008, 1996), dva puta u osmini finala (2020, 2016), a dva puta nije prošla skupinu (2012, 2004).


Autor: CroExpress Datum objave: 20.05.2024.