U autentičnom i kreativnom stvaralaštvu, koje odašilje priču o neprekidnoj ljubavi prema zavičaju, nova izložba postavlja mozaik povijesti hrvatske migracijske iseljeničke baštine.

Jorge Luis Subiabre Matiacha, kao ključna kockica u ovom mozaiku, donosi svježi dah Patagonije u srce Hrvatske.

Pod nazivom “TAMO GDJE SU MOJI KORIJENI”, izložba je više od običnog umjetničkog prikaza. Ona je trajna veza između Domovine i dalekih prostora Patagonije, gdje su mnogi Hrvati pronašli svoj novi dom.

Ovaj poseban događaj ne bi bio moguć bez podrške Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Kaštela, dožupana Stipe Cogelja, Blanke Šestan iz Studija dobrih ideja, ĶUDU 7 Kaštela te hrvatske zajednice u Punta Arenasu. Njihova suradnja i entuzijazam omogućili su realizaciju ove izvanredne izložbe.

Dvorac Vitturi postao je domaćin ove značajne kulturne manifestacije koja nas podsjeća na važnost očuvanja i slavljenja naše povijesti i naslijeđa, bez obzira na udaljenost geografskih granica.

Posjetitelji pozvani su da dođu i dožive ovu sjajnu izložbu, koja donosi jedinstvenu perspektivu i povezuje dva svijeta na umjetnički način.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.05.2024.