Mladen Dulić, 22-godišnji mladić iz Laktaša u BiH, ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljena video snimka pod nazivom “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojoj radnik benzinske crpke ismijava mladića dok popunjava “prijavu za posao”.

Nakon što je video postao viralan, ovaj mladić nije mogao izdržati ismijavanje, te je odlučio sebi oduzeti život.

Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimke koja se dijelila na mrežama, izvršio je samoubojstvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi”, napisano je u jednoj objavi na Facebook-u, koju mnogi sada dijele.

Dražan Pejaković, borac za radnička prava u Bosni i Hercegovini potvrdio je na društvenim mrežama ovu tužnu informaciju, piše Avaz.

– Počivaj u miru mladi čovječe.

Dobio sam video, te moram kazati kako moramo imati vise empatije za druge i razumijevanja i da se ovako nešto više nikad ne ponovi.

Svi znamo kako je teško otići i tražiti posao, koliko je stresan sam intervju, da od poslodavca dobijemo razno razna glupa pitanja, ali ako još kao kolege radimo ovakve stvari onda nije dobar ishod za nikoga radnika.

Stop nasilju nad radnicima, a ovima koji su zbog snimke poslali u smrt mladog čovjeka mogu poručiti “njegova smrt je vama na duši”.

Reagirao i hercegovački franjevac fra Mario Knezović

‘Mladić traži posao. Želi ostati u ovoj pokradenoj i politički zagađenoj i društveno ogađenoj, a inače divnoj zemlji BiH. U takvoj zemlji u kojoj raste korov jer šutimo na korupciju, krađu, nepotizam i mitokraciju mlad čovjek se ubija.

Ubija se zato što želi raditi.

Nema on veze ni stranačke iskaznice za dobiti posao ili bolje rečeno plaću bez da iskreno radi. Onda uz to naiđe na nečovjeka koji se sprda potrebom mladića. A onda toliki ne ljudi koji se rugaju mladiću po društvenim mrežama.

Da pamet stane tko je još ima!

Sramim se u kakvom mentalnome sklopu živimo! Ovaj slučaj je samo okidač. Ovakvih na pretek. Tko ne digne ruku na sebe, što nikako ne smije biti izbor, diže ruke od ove zemlje i napušta svoj zavičaj. Bože dragi smiluj se ovome mladiću. Bože, smiluj se onima koji siju kukolj pod krinkom brige za narod ili narode!

Pokoj vječni Mladenu Duliću iz Laktaša grada gdje, kao i drugdje, caruju korumpirani nitkovi!’, napisao je u objavi na Facebooku fra Mario Knezović.

Naš portal neće objaviti video snimku koja je uznemirila javnost i dovela do ove velike tragedije.


Autor: CroExpress Datum objave: 30.10.2022.