‘Najveći problem Njemačke stajao je na vratima Hrvatica’, Hrvatice su ‘više zaslužile polufinale od nas’, pišu njemački mediji.

“Putovanje kući umjesto polufinala”, konstatira portal ARD-a Tagesschau.de tvrdeći da su ekipi saveznog izbornika Henka Groenera u odlučujućoj utakmici proti Hrvatica „zakazali živci”.

Prenosi izjavu kapetanice njemačke ekipe Kim Naidzinavicius koja o hrvatskim rukometašicama kaže: „One su u svim točkama bile bolje od nas. One su više zaslužile polufinale od nas. Na svim područjima smo mi davale premalo”, piše Anto Janković za Deutsche Welle.

Autor navodi i jedno važno objašnjenje za slabiju igru Njemica, osobito u drugom poluvremenu: „Dok je ekipi DHB-a za predah između druge i odlučujuće utakmice u drugom krugu natjecanja ostala samo jedna noć, Hrvatice su se od nedjelje mogle potpuno pripremati za dvoboj s Njemačkom.”

„Opet bez medalje” konstatira Weser-Kurier ističući ključno razdoblje utakmice s početka drugog poluvremena: „Gotovo deset minuta (njemačkoj ekipi) nije uspijevalo zabiti gol. Hrvatska je iskoristila tu fazu slabosti i s pet golova prema nula otišla na 17:12. Tada je svaki korak bio bolan – a naprijed u realizaciji je malo toga uspijevalo.”

„Devet minuta u drugom poluvremenu stajale su Njemačku polufinala”, piše portal Spiegel online. „Dugo je izgledalo u prvom poluvremenu da bi njemačke rukometašice mogle ući u polufinale. Ali, na kraju su Hrvatice bile prejake – a njihova vratarica previše otporna”, piše Spiegel navodeći da je Njemica Julia Maidhof s devet golova bila najbolja realizatorica utakmice i da su Hrvatice prvi put povele u 30. minuti.

„Najveći problem Njemačke je stajao na vratima Hrvatica. Vratarica Tea Pijević je povremeno uspijevala obraniti više od 50 posto udaraca. A pritom je i sama dobila poneki: neposredno prije poluvremena ozlijedila je prst i vrisnula, piše DW.

Poluvrijeme je iskorišteno za sanaciju, a na početku drugog poluvremena ona je s prstom omotanim medicinskom vrpcom opet stajala između stativa – i odmah dobila loptu izravno u lice”, prenosi Spiegel.

„Sa suzama u očima njemačke rukometašice su se oprostile od europskog prvenstva nakon što se opet nije ispunio san o prvoj medalji na europskom prvenstvu nakon premijernog srebra iz 1994. godine”, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 17.12.2020.