HDZ-ov kandidat za vukovarskog gradonačelnika Nikola Mažar kazao je u srijedu kako je u Vukovaru trenutno najpotrebnije zajedništvo te da je zajedništvo bilo i ono za što su se 1991. godine borili branitelji tog grada.

“Vukovar sigurne budućnosti, kvalitetnih radnih mjesta i suradnje ono je što je Vukovarcima potrebno”, rekao je kazao Mažar predstavljajući svoj predizborni program.

Naveo je kako program HDZ-a za Vukovar sadrži sedam glavnih poglavlja sa sadržajima za sve njegove stanovnike.

“Previdjeli smo i osnivanje mjesnih odbora jer je Vukovar jedini grad koji nema svoje mjesne odbore. Time ćemo dati aktivno pravo glasa svim građanima i ujedno će građani biti partneri sa mnom kao gradonačelnikom”, kazao je Mažar. Ustvrdio je i kako Vukovarci žele promjene te da su to dokazali i potpisima na njegovu kandidaturu.

Mažar: Neću svojatati branitelje i žrtvu Vukovara

Istaknuo je da, za razliku od drugih kandidata, nikada neće svojatati braniteljsku populaciju niti žrtvu Vukovara i njome se “busati”.

Objavljuje Nikola Mažar u Srijeda, 5. svibnja 2021.

Mažar je naveo i da se u Vukovaru dvostruko više ljudi učlanilo u HDZ otkako je aktualni gradonačelnik Ivan Penava izašao iz stranke “U proteklih godinu dana imamo više od 300 novih članova”, rekao je.

Novinari su ga pitali kako komentira izjavu osječko-baranjskog župana Ivana Anušića koji je vlastitoj stranci zamjerio koaliciju sa SDSS-om, na što je odgovorio da Anušićevo mišljenje samo pokazuje širinu mišljenja u HDZ-u.

HDZ-ov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić kazao je kako očekuje pobjedu u prvog krugu, istaknuvši da je program koji nudi HDZ uvjerljivo najbolji te je siguran da će ga birači kao takvog i prepoznati te vrednovati.

Podršku Nikoli Mažaru i Damir Dekaniću u Vukovaru je dao potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, poručivši da Vlada Andreja Plenkovića prema Vukovaru gaji partnerski odnos, što pokazuje i nizom projekata usmjerenih na boljitak toga grada.

Marić: Ne vidim problem da primim bilo kojeg poduzetnika

Novinare je zanimalo kako komentira transkripte određenih poruka koji su su ovih dana pojavili u javnosti između njega i pojedinih članova Vlade te određenih poduzetnika poput Milenka Bašića. Marića su pitali i je li u redu da se kao ministar financija susreće s poduzetnicima u trenutku kada oni traže kredite od HBOR-a u kojem je on predsjednik Nadzornog odbora

Marić je istaknuo kako ne vidi problem u tome da primi bilo kojeg poduzetnika.

“Naša je zadaća kao javnih dužnosnika biti otvoreni na određeni dijalog koji vodimo bilo s građanima, bilo s poduzetnicima”, kazao je i dodao kako mu nije prvi put da se sastao s nekim poduzetnikom ili investitorom koji je imao namjeru aplicirati za kredite HBOR-a. “Saslušam ono što imaju za reći i to je to”, rekao je Marić.

Na opasku novinara da je Bašić vršio pritisak da mu se isplati 130 milijuna kredita, a dobio je 80 milijuna kuna što je opet puno više nego je HBOR bio spreman isplatiti u prvom trenutku, kazao je da su u sklopu tog kreditnog posla postojale određene faze sukladno kojima je bilo predviđeno prvotno isplatiti 30 milijuna kuna, a nakon toga uvjetovano 50 milijuna kuna uz sudjelovanje komercijalne banke.

“HBOR je bio vrlo konzinstentan od samog početka po pitanju tog specifičnog kredita i držao taj princip. Nadzorni odbor, odnosno moja osobna uloga je bila dati podršku Upravi i stručnim službama i to se i dogodilo”, zaključio je Marić.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 05.05.2021.