Autor: Z.S./Idemo u Austriju

Devetnaestogodišnja Nataša podijelila je na Facebooku svoje iskustvo rada u Njemačkoj. Kako kaže, sve želje mogu se ostvariti uz malo truda i puno želje. Evo kakvo je njeno iskustvo rada u tuđini.

‘U drugom mjesecu sam pronašla neki posao u Austriji u Wienu i pošteno su me zeznuli, ali nisam odustala. Slala sam dalje molbe, životopise po Njemačkoj i Austriji i došle su mi četiri prilike za posao njegovateljice. Odabrala sam ovaj u Njemačkoj. Riječ je o jednoj slovačkoj firmi koja radi 15 godina na području Njemačke i Austrije. Otišla sam sama 15.7. Nitko me nije dočekao u gradu udaljenom od mene 2600 km (da se zna, imam 19 godina). 
Sada ću vam reći da sam kod jedne predivne obitelji, svi troškovi su mi plaćeni (hrana, Internet, smještaj, režije, putni troškovi), što znači da je plaća – čista. Ovdje sam vec mjesec i pol, živim tu i osjećam se k’o kraljica, upoznala sam predivne prijatelje… Vjerujte mi, sve se može uz malo truda i puno želje. Sada imam toliko mogućnosti da mogu svojima u Hrvatskoj pomoći. Ovime sam motivirala i svoga brata da počne učiti njemački, da i on krene i, naravno, poslušao me. Novi život za mene je počeo i ne bih ga sada mijenjala za ništa. Ujedno se i školujem dok radim, idem u visoku školu za njemački jezik te se nadam da ću uskoro upisati i medicinski fakultet…

Svima će se osmjehnuti sreća, samo ako vjeruju u to. SAMO HRABRO!’

Datum objave: 26.08.2014.