U sklopu Kazališnih dana, kazališna skupina “Maska” iz Hrvatskog kulturnog društva predstavila se publici u Münchenu nezaboravnom izvedbom komedije “Čistačice”.

Događaj se odigrao u kulturnom centru Giesinger Bahnhof u subotu, 25. studenog, pred ispunjenom dvoranom, okupivši stotinjak posjetitelja.

Unatoč svojem amaterskom statusu, članovi kazališne skupine “Maska” briljirali su na pozornici, pružajući vrhunsku glumu i prezentirajući zanimljivu tematiku koja je osvojila srca publike. Predstavu su pratili smijeh i aplauzi, dok su gledatelji uživali u svakom trenutku izvedbe.

Poseban gost večeri bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu, gospodin Vladimir Duvnjak, koji je osobno podržao kulturni događaj. Njegova prisutnost svjedočila je važnosti ove inicijative koja promiče hrvatski jezik, kulturu, običaje i vrijednosti izvan domovine.

Kazališna skupina “Maska” djeluje pod okriljem Matice hrvatske e.V München, a njezin cilj je ne samo pružiti kvalitetne kazališne predstave, već i promicati bogatu kulturnu baštinu Hrvatske među lokalnom i širom zajednicom. Njihova predanost i umjetnički doprinos privlače pažnju te potiču očuvanje hrvatskog identiteta među iseljenicima u Münchenu.


Autor: CroExpress Datum objave: 27.11.2023.