Ministarstvo unutarnjih poslova obavilo je u subotu upozorenje vozačima zbog udarnog vikenda na hrvatskim cestama, uz snimku gužvi snimljenih iz zraka. 

“Vozači oprez, udarni je vikend na hrvatskim cestama! Važno je na odredište stići sigurno, a ne brzo”, objavio je MUP na Twitteru, uz snimku gužvi na A1 koje su snimili helikopterom. 

Promet je gust na cestama i autocestama diljem Hrvatske, a prema izvješću Hrvatskog autokluba, na Krčkom mostu u smjeru kopna kolona vozila duga je oko 10 kilometara, a u smjeru otoka oko četiri kilometra. 

Na autocesti A3 kod graničnog prijelaza Bajakovo kolona je duga četiri kilometra, jednako kao i kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba na A1. Na naplatnim postajama Demerje kolona se proteže dva kilometra. 

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon – kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko dva kilometra. 

Na graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom promet je vrlo gust u oba smjera, gužve su na graničnim prijelazima sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske, kao i sa Mađarskom na ulazu u zemlju. 

“Na graničnom prijelazu Pribanjci zabilježena su višesatna čekanja, više od 5 sati na ulasku u zemlju, pa se korisnici mole da koriste i druge granične prijelaze”, poručuju iz HAK-a. 

Državni hidrometeorološki zavod objavio je da se tijekom vikenda očekuje kraj toplinskog vala, a uz promjenu vremena, moguće je lokalno grmljavinsko nevrijeme. 

“Osvježenje će se najviše osjetiti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dok će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano i vruće”, priopćio je DHMZ.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 31.07.2021.