Dvosatnim koncertom “Klape Levanda” na otvorenoj sceni Zajedništva Hrvata u Rumunjskoj svečano je u Karaševu obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske.

Prije nastupa klape Levanda, predsjednik Zajedništva Hrvata Slobodan Gera i Darinka Balen, viša savjetnica prvog stupnja za odgoj i obrazovanje zagrebačke županije, obratili su se prisutnoj publici prigodnim riječima. Njihovi govori istaknuli su važnost očuvanja hrvatske kulturne baštine i snažnog povezivanja Hrvata diljem svijeta.

Obilježavanju Dana državnosti nazočila je i poveća grupa učenika iz zagrebačke županije, koji su kao gosti Zajedništva Hrvata boravili u Karaševu. Tijekom svog boravka, gosti iz Hrvatske su razmijenili iskustva s učenicima Dvojezične gimnazije putem svakodnevnih radionica različitih tema. Ove radionice su imale za cilj produbiti njihovo razumijevanje i poštovanje hrvatske kulture i jezika.

FOTO: Hrvatska Grančica

Uz radionice, gosti su također sudjelovali u različitim zajedničkim aktivnostima i lijepim druženjima. Ova interakcija između učenika iz Hrvatske i domaćih studenata pridonijela je razmjene ideja, promicanju međukulturalnog razumijevanja i jačanju veza između Hrvatske i Rumunjske.

Dvosatni koncert klape Levanda i svečano obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u Karaševu predstavljaju snažan podsjetnik na važnost očuvanja nacionalnog identiteta i zajedništva, te simboliziraju snažne veze između Hrvatske i Hrvata u Rumunjskoj.


Autor: CroExpress Datum objave: 31.05.2023.