Ovako oštro još nitko nije kritizirao zatvaranje i karantenu.

Britanski epidemiolog i savjetnika britanske vlade za borbu protiv covida Mark Woolhouse, rekao je kako više nikada ne smijemo djeci zabraniti igru i odlazak u školu, piše RTL.

Woolhouse je bio zagovornik zaključavanja i karantene jer je kaže tada to vidio kao kratkoročno hitno rješenje doneseno u vrijeme kada nisu imali nikakvih boljih rješenja.

Povijest će pokazati da je pokušaj kontrole covid-a kroz lockdown bila monumentalna globalna pogreška

Danas ima drukčiji pogled i kaže ‘vjerujem da će povijest pokazati da je pokušaj kontrole covid-a kroz lockdown bila monumentalna globalna pogreška, lijek koji je gori od bolesti’, prenosi britanski portal Express.

Naglasio je da više nikada ne želi vidjeti takvo zaključavanje na nacionalnom nivou jer je lockdown bio samo odgoda onoga čemu sada svjedočimo, a pogotovo se nikada ne bismo trebali vratiti u poziciju u kojoj se djeca ne mogu igrati ili ići u školu.

Danas smatra kako će se šteta koju su zaključavanje i karantena nanijele obrazovanju, zdravstvu i ekonomiji pokazati najmanje jednako štetnim kao i sama bolest COVID-19 te trenutno ljudima veću štetu nanose kolateralni efekti tadašnjeg zaključavanja nego sama bolest.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.08.2020.