Hrvatski vezni nogometaš Luka Modrić, koji je u subotu navečer peti put osvojio Ligu prvaka s Real Madridom, rekao je da su on i suigrači još uvijek pod dojmom pobjede od 1-0 nad Liverpoolom.

“Još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo, što smo napravili. Uistinu nema riječi da bi se to opisalo”, rekao je 36-godišnji Modrić za televiziju Movistar u Parizu gdje se igralo finale.

“Uvijek smo govorili da nema ničeg većeg od Real Madrida, i to je potrebno uvijek ponavljati”, dodao je.

Real Madrid, osnovan prije 120 godina, osvojio je 14. naslov prvaka Europe. Iz svojih posljednjih osam finala svaki put je izišao kao pobjednik.

“Kada vidite kako mi igrači osjećamo ovaj dres, kako volimo ovaj klub, onda je jasno od kuda toliko uspjeha i ovako dobrih rezultata”, rekao je Modrić koji se nada produženju ugovora. Sadašnji ugovor mu istječe za mjesec dana, 30. lipnja.

Kapetan hrvatske reprezentacije igra za Real Madrid od 2012. godine te je osvojio Ligu prvaka 2014., 2016, 2017., 2018. i 2022. godine.

“Pet Liga prvaka se činilo nestvarno, no eto, sada ih imamo. Nadam se da će doći još koja”, istaknuo je.

Real Madrid je pobijedio 1-0 pogotkom 21-godišnjeg napadača Vinicusa Juniora u 59. minuti, no velike zasluge ima njegov vratar Thibaut Courtois proglašen najboljim igračem susreta.

“U prvom poluvremenu nismo igrali dobro no u drugom dijelu nakon gola koji nam je bio poništen počeli smo igrati više, a također i vjerovati više. Na kraju smo pobijedili”, rekao je Modrić o trijumfu nad Liverpoolom koji je ostao na šest naslova prvaka Europe.

Real Madrid je istog protivnika bio svladao u finalu 2018. godine s 3-1.

“Mi se ne predajemo, imamo karakter i vjerujemo u pobjedu do kraja”, zaključio je Modrić.

Real Madrid je ove sezone osvojio i španjolsko prvenstvo te španjolski Superkup.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 29.05.2022.