Autor: CroExpress

Roditelji su mu umrli od AIDS-a, a Devid dane provodi čuvajući bebu svoje pet godine starije sestre dok ona u bolnici obavlja teške fizičke poslove kako bi ih prehranila. Priča o Devidu tek je jedna od bezbroj sličnih tužnih priča iz Afrike, o životu u bijedi i o djeci bez budućnosti.

Inače, misiju u Ujawi u Tanzaniji vodi hrvatski misionar don Ante Batarelo. Svećenik rodom iz Dicma, Sinjska krajina, koji gotovo 40 godina djeluje na području Ujewe. Don Ante je osnovao misiju unutar koje se nalaze: crkva, župni ured, dječji vrtić, krojačka škola, bolnica i škola za drvodjelce.

– Pod dubokim dojmom priče o Devidu prikupili smo novčana sredstva i poslali ih preko misionarke Anđelke Knezović Svetac, iz katoličke udruge Zdenac obitelji Metodi. Od donacije su plaćeni Devidova školarina, školska oprema i pribor, smještaj i hrana te je kupljeno 60 kg hrane, higijenskih potrepština i madrac za bebu za njegovu obitelj. Na svakoj školi u Tanzaniji stoji natpis ‘Obrazovanje je ključ života’, istina koje smo svi itekako svjesni kao i činjenice da ono još uvijek nije dostupno mnogima. Stoga se MKVC priključio projektu ‘Zdenac znanja’ udruge Zdenac na području misije Ujewe u Tanzaniji i omogućio jednom djetetu izlaz iz bezizlazne životne situacije u nadi da će ovu kap dobrote slijediti more drugih dobrotvora – kažu članovi MKVC-a.

Datum objave: 23.06.2014.