“Godinama me nije ovako nasmijala neka pjesma na Eurosongu. Hvala, Hrvatska, bilo je fenomenalno i zabavno”, “Jednostavno legendarno”, “Glasao sam 20 puta za njih”, “Najbolja pjesma na Eurosongu 2023.”, neki su od brojnih pozitivnih komentara na Let 3 i pjesmu “Mama ŠČ!”

Oni su definitivno ‘najčudnije i najsmješnije ptice’ ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije!, piše austrijski OE24.

Da, dobro se vidjeli! Grupa “Let 3” iz Hrvatske očarala je publiku svojim razodjevanjem na pozornici Eurosonga. Nastupili su našminkani i s bradom, njihova pjesma „Mama ŠČ!“ (izgovara se „Mama Sch-Tsch“) na prvi pogled čini se kao jedna velika parodija na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije. U glazbenom spotu starija gospoda voze se na atomskim bombama i poziraju u neobično šarenim vojnim uniformama. Ali ako bolje poslušate i pogledate, postaje jasno da se ne radi o jeftinoj pjesmi, već o iznimno dobro prikrivenoj, ali ogorčenoj kritici prema ruskom diktatoru Vladimiru Putinu (70) i ​​njegovom bjeloruskom ‘ljubimcu’ Aleksandru Lukašenku (68), komentirao je njemački Bild nastup Hrvatske u polufinalu ovogodišnjeg Eurosonga.

Poslušajte Mama ŠČ:


Autor: CroExpress Datum objave: 10.05.2023.