Autor: Hina/CroExpress

Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u ponedjeljak u Redmondu kraj Seattlea s izvršnom potpredsjednicom i financijskom direktoricom korporacije Microsoft Amy Hood.
Nakon sastanka Amy Hood izrazila je zadovoljstvo posjetom Milanovića i izaslanstva hrvatske Vlade sjedištu Microsofta. 
‘Sastanak je bio prigoda za razgovor o načinima na koje mobilne i ‘cloud’ tehnologije mogu poduprijeti gospodarski razvoj bilo kojeg grada ili države i uistinu imati stvaran utjecaj na te zajednice’, rekla je Hood.

‘To su uvijek zanimljivi razgovori jer ti ljudi odlučuju gdje će i koliko investirati, a ovo je posebna vrsta kompanije koja se mijenja iz godine u godinu’, istaknuo je Milanović.

‘To je naprosto koncept budućnosti, znanja i povezanosti’, ocijenio je Milanović dodavši da se radi upravo o sektorima iz kojih dolaze ministri koji su s njim u izaslanstvu – ministar zdravlja Siniša Varga i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Predsjednik hrvatske Vlade ustvrdio je da se radi o ozbiljnim i temeljitim partnerstvima koja se već realiziraju kroz centre inovacija u Hrvatskoj, a u njima sudjeluje Microsoft Hrvatska.

‘Partneri smo, i u nekim smo stvarima kao Vlada i država napredni, u nekim sustavima digitalizacije, prikupljanja podataka, e-Hrvatske, elektroničkog zdravstva, fiskalizacije, stvari koje neke države uopće nemaju, a u nekim stvarima još moramo učiti’, rekao je hrvatski premijer.

U slučaju Microsofta ne radi se o klasičnom investitoru, ‘po principu da zakopa lopatu i radi tvornicu odjeće’, ali zarade i općenito margine u tom poslu su ogromne, naglasio je Milanović koji nakon Seattlea odlazi u San Francisco i Silicijsku dolinu.
>>> Prvi dan američke turneje: ‘Hrvati uspijevaju gdje je najteže’

Datum objave: 30.09.2014.