Novoimenovani ministar za europske i međunarodne poslove u saveznoj državi Bavarskoj, Eric Beißwenger, srdačno je dočekao članove bavarskog konzularnog zbora u Bavarskoj državnoj kancelariji.

Ovaj susret označava početak njegove službe nakon nedavne inauguracije na dužnost, naslijedivši Melaniju Huml.

Bavarski konzularni zbor, koji trenutno broji 116 konzularnih ureda i počasnih konzula, postavlja se kao drugi najveći konzularni zbor u Saveznoj Republici Njemačkoj. Ministar Beißwenger, član Kršćansko socijalne unije (CSU) i dugogodišnji zastupnik u Bavarskom parlamentu od 2013., izrazio je svoje počasti prema konzularnim predstavnicima te naglasio važnost suradnje između države i konzularnih službi.

U srdačnom razgovoru s generalnim konzulom Republike Hrvatske, Vladimirom Duvnjakom, ministar Beißwenger istaknuo je svoju želju za što skorijim posjetom Republici Hrvatskoj. Posebno je izrazio interes za uspostavljenu vrlo dobru suradnju između Hrvatske i Bavarske u području energetike.

Ovaj susret predstavlja samo početak Beißwengerove diplomatske aktivnosti, a očekuje se da će novi ministar nastaviti jačati veze između Bavarske i drugih europskih partnera, s posebnim naglaskom na suradnji s Republikom Hrvatskom.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.12.2023.