Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić posjetio je Općinu Poličnik te održao radni sastanak s općinskim načelnikom Davorom Lončarom. Načelnik je ministra upoznao sa projektima koje Općina Poličnik godinama provodi s ciljem poticanja ostanka mladih obitelji kao i stvaranja uvjeta za povratak iseljenika.

Ministar Šipić je istaknuo da je Općina Poličnik primjer dobre prakse po pitanju demografskih mjera te da mu je bilo zadovoljstvo upoznati se sa projektom stambene zone za mlade, u kojoj je do sada izgrađeno 6, u izgradnji je 20, dok je u planu sveukupno oko 70 stambenih objekata.

Ministar je zaključno kazao kako je uvjeren da će u narednim mjesecima napraviti iskorak po pitanju demografije uz sve mjere koje će Ministarstvo demografije i useljeništva u narednim vremenima ponuditi općinama i gradovima te izrazio nadu da će se povezati sve dobre inicijative na lokalnoj i regionalnoj razini, što će kao rezultat imati poticanje mladih obitelji za ostanak u Hrvatskoj te povratak onih koji su iselili.

VRIJEME JE ZA #POVRATAK U 🇭🇷 #DOMOVINU 🇭🇷 @najveći obožavatelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeNedjelja, 26. svibnja 2024.

Ministar je istaknuo i dosadašnja ulaganja u Općinu Poličnik, u koju je u tri godine uloženo preko 114.000 eura kroz Program za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.06.2024.