Gdje je sreća? U čemu je sreća? Kad vidim ljude koji imaju invaliditet ili imaju tešku bolest i ovisni su o drugima, a imaju osmijeh na licu od uha do uha, mislim si je li sreća u zdravim rukama i nogama, je li sreća u zdravlju koje imam?

U nastavku pročitajte odlično i poučno razmišljanje Eve Vukine, slikarice i umjetnice, koja svjedoči Božju ljubav.

A opet vidim i ljude koji voze najskuplje aute, žive u vilama a nema osmijeha na licu, depresivni su i nezadovoljni. Gdje je njihova sreća? Očito nije u materijalnim stvarima.

Sreća je naš izbor ali i dar, prihvaćanje onog što mi jesmo. Sreća je biti svjestan onih vrijednosti koje se ne mogu kupiti novcem. Sreća je definitivno u prihvaćanju onakvog života kakav nam je dan. Bog želi da budemo sretni, a đavao ne podnosi kad smo sretni.

U misli nam nameće nezahvalnost i smeta mu kad smo sretni i zadovoljni u životu i zato nam ukazuje na ono što nemamo i što nismo nikad primili. A kad nam je zaista teško, kad smo usamljeni, bolesni i odbačeni, Bog nam govori: “Dijete moje, imaš sve ako si sa mnom, jer ja ti dajem baš ono što ti je potrebno i što nas drži zajedno!”

S Bogom smo sretni i kad je najteže.

Bog želi da i kad nam je najteže da ne gubimo radost i zahvalnost, jer On želi da smo sretni, jer Njegova logika nema veze s logikom ovog svijeta… Kad svijet misli da imaš sve, tad nemaš ništa, a kad misli da nemaš ništa, da si siromašan, tad imaš sve, jer imaš Boga, a Bog je u jednostavnosti u stvarima koje su besplatne, a vrijednije od novca.

Ono najbitnije i najvrijednije, Bog nam daje besplatno, On sebe daje besplatno, a mi i dalje jurimo i osvajamo ono isprazno i bezvrijedno…


Autor: CroExpress Datum objave: 05.02.2024.