U suorganizaciji Hrvatske državne samouprave i Zbirke sakralne umjetnosti Hrvata u Mađarskoj, treći put je organizirano zajedničko državno hodočašće mladih sudionika iz svih regija Mađarske gdje žive Hrvati.

Cilj projekta je jačanje katoličke vjere hrvatske zajednice i zajednička molitva mladih hodočasnika u Međugorju.

Grupa mladih hodočasnika krenula je na putovanje 9. svibnja s postajom u Đakovu, kod Katedrale svetog Petra, a hodočašće se završilo 12. svibnja.

Tijekom četverodnevnog hodočašća sudionici su sudjelovali u zajedničkoj molitvi krunice, križnom putu, pjevanju duhovnih pjesama na gitari i harmonici, duhovnoj obnovi te noćnom penjanju na Brdo Ukazanja. Također su hodočastili na brdo Križevac, sudjelovali u hrvatskoj svetoj misi i liturgiji te posjetili Mostar, vodopad Koćuša, Blagaj i Sarajevo.

Na hodočašću su uz mlade sudjelovali i predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan te državni tajnik za vjerske i narodnosne odnose Miklós Soltész.

Projekt “Hrvatsko hodočašće mladih iz Mađarske” ostvaren je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Fonda Bethlen Gabor.


Autor: CroExpress Datum objave: 29.05.2024.