Telekom Vivicittá, najveći mađarski festival trčanja, svečano je otvoren 20. travnja u Budimpešti, pružajući priliku svima, od početnika do iskusnih trkača, da se okušaju na stazama prilagođenima različitim uzrastima.

Pod organizacijom Hrvatske samouprave Erzsébetváros, hrvatska delegacija s oduševljenjem je sudjelovala na ovom festivalu. Posebno je istaknuta bila ekipa djece iz HOŠIG-a (Hrvatska osnovna škola i gimnazija), koja su otrčala “školsko trčanje” u dužini od 2,5 km. Uz djecu su trčali i njihovi roditelji, ukupno dvadeset i osmero učesnika.

Događaju se pridružio i drugi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Mađarskoj, Martina Poljak, te Marijan Belec sa suprugom Natašom, koji su podržali mlade trkače u njihovim naporima.

Predsjednica Hrvatske samouprave Erzsébetváros, Katalin Benčik, izrazila je zadovoljstvo što samouprava već 20 godina sudjeluje na festivalima trčanja četiri puta godišnje. Istaknula je kako je cilj ove inicijative potaknuti djecu da zavole trčanje kako bi aktivan životni stil postao prirodan dio njihovog odrastanja.

Ovaj festival trčanja ne samo da potiče sportski duh, već također širi međunarodnu suradnju i promiče zdrav način života među mladima. Sudjelovanje hrvatskih mladih trkača dodatno je obogatilo ovaj već impresivan događaj.


Autor: CroExpress Datum objave: 22.04.2024.