Autor: Z.S./Živjeti i raditi u Njemačkoj

Zanimljivu priču o tome kako je pronašao posao u Njemačkoj napisao je mladi hrvatski inženjer. On je dokaz da se stvari u životu ponekad mijenjaju preko noći. Priču prenosimo iz Facebook grupe Živjeti i raditi u Njemačkoj.

‘Radio sam u Đuri Đakoviću u Hrvatskoj kao inženjer strojarstva 5 godina i plaća je bila solidna. Nisam se nikad bunio da je mala i ostalo. Jednog sam dana došao s posla kući umoran, legao u krevet, uzeo laptop i malo gledao po njemačkim stranicama da li ima kakvog posla. Slučajno sam našao svoj smjer. Tražili su radno iskustvo 3 godine, uzeo sam broj telefona i drugi dan sam razmišljao da li da nazovem ili ne. Dvoumio sam se jer nisam perfektno znao njemački, ali odlučio sam da ću nazvati, kud puklo da puklo, ništa me neće koštati .

Došao sam kući s posla i nazvao ih. Nekako smo se sporazumjeli. Pitali su me imam li Skype da se vidimo, da ne bi bio netko lažan. Razmijenili Skype, odmah me nazvali i vidjeli se. Pokazao sam im diplomu i sve ostalo, pitali su me da li mogu kako doći na razgovor u Njemačku za posao. Ja sam istog trena došao na blef – ako me prime nitko sretniji, ako ne nikom ništa, život ide dalje. Razgovor je završio, čeko sam vani i molio Boga da me prime. Nakon kratkog vremena zvali me unutra i rekli da sam primljen, ali je uvjet bio da naučim perfektno njemački. Rekao sam da ću ga naučiti i nakon par dana počeo sam raditi. I tako već godinu dana radím. Hvala dragom Bogu što mi je pomogao za posao.

(…)

I da vam kažem na kraju – pare danas imaš, sutra nemaš. Nisam jedan od takvih da za novce traži posao. Bio sam u takvim situacijama da me nije nitko htio primiti poslije faksa pa mi je kolega sredio i pomogao. Zato volim pomagati, ne iskorištavati druge jer takva sam osoba. Znam kako je biti bez posla. 
Treba biti čovjek, a ne đubre.

>>> Evo zašto Austrija i Njemačka nisu baš ono što mislite>>> ‘Super posao u Njemačkoj i Austriji, sjajna plaća, osiguran stan i hrana’>>> Sramotna prijevara: Želio pomoći ‘siromahu’ da dođe u Njemačku, ali…>>> Istine i zablude o plaćama u Njemačkoj

Datum objave: 25.09.2014.