U srcu Graubündena, u Hrvatskoj katoličkoj misiji, mladi su se nedavno okupili na tribini pod nazivom “Kršćanin u današnjem svijetu”.

Susret je bio organiziran pod vodstvom fra Zlatka Ćorića, koji je zajedno sa svojim mladima ugostio prijatelje iz frame Zürich te posebnog gosta predavača, fra Gorana Azinovića.

Večer je započela s duhovnim pjesmama koje je izveo zbor mladih, a nakon toga zajedno su izmolili Krunicu Božjeg milosrđa, pripremajući se za nadolazeću Nedjelju Božjeg milosrđa. Predavač fra Goran Azinović govorio je na temu knjige “Strpljenje s Bogom” češkog teologa Tomáša Halíka. Istaknuo je važnost razbijanja “zidova” koje gradimo prema drugima, osobito prema onima koji su odbačeni ili ne vjeruju, te je naglasio kako u svakome od nas možemo prepoznati brata.

Dalje je predavač istaknuo važnost ljubavi u odnosu na vjeru i nadu, naglašavajući da jedino ljubav ne prestaje. Ovo je ilustrirao kroz život svete Male Terezije. Nakon inspirativnog predavanja, mladi su ponovno zapjevali duhovne pjesme prije nego što su završili prvi dio susreta zajedničkom molitvom.

Drugi dio susreta protekao je u opuštenom druženju i aktivnostima koje su pripremili domaćini. Ovo vrijeme provedeno zajedno pružilo je priliku mladima da se bolje upoznaju i prodube svoje duhovno iskustvo. Susret je bio obogaćujući za sve prisutne, naglašavajući važnost zajedništva i ljubavi u suvremenom kršćanskom životu.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.04.2024.