U Matis Absolute Loungeu na Trgu Stjepana Radića 3, u petak, 8. ožujka, s početkom u 8:30 sati, održat će se sedma međunarodna konferencija pod nazivom ‘Napredak žena’.

Istoga dana, s početkom u 19 sati, dodjeljuju se prestižne nagrade ”Utjecajne hrvatske žene” i ”Buduće liderice” u hotelu Sheraton na ulici kneza Borne 2.

Na konferenciji će biti riječi o položaju žena u politici i na tržištu rada, ženskom poduzetništvu, rodnoj ravnoteži i društvenoj pravednosti, te ženskoj ulozi u očuvanju hrvatskog identiteta. Mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici sudjelovat će u raspravama.

Hrvatska, kao i ostale države članice Europske unije, do sredine 2026. obvezala se na povećanje udjela žena na upravljačkim položajima. Raspravljat će se i o tome kako će se Direktiva Europske unije odraziti na hrvatske poduzetnice, s obzirom na izrazitu podzastupljenost žena na rukovodećim položajima u RH te kakva je praksa u ostalim članicama EU.

Na konferenciji će govoriti Željana Zovko, zastupnica u Europskom Parlamentu, Nataša Novaković, direktorica za ESG, Hrvatska udruga poslodavaca, dobitnice nagrada ”Utjecajne hrvatske žene” Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, te Katherine Sredl, Loyola University Chicago, Quinlan School of Business (SAD).

Sudjelovat će i dobitnice nagrada iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.03.2024.