Redovitom tjednom susretu Franjevačke mladeži u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u petak su se priključili članovi iz Franjevačke mladeži u Würzburgu i Wiesbadenu.

Nakon što su predstavnici Frame predstavili svoje članove i aktivnosti kojima se bave u zajednicama, domaći duhovni asistent fra Kristijan Šilić održao je kratki nagovor o korizmama koje je obdržavao sv. Franjo.

Zatim je uslijedila misa na kojoj je duhovni asistent Frame Würzburg fra Ivan Penava propovijedao o Isusu „koji nas po krštenju i misi opet ujedinjuje u jedan Božji narod nakon što su se ljudi kod kule babilonske razjedinili u različite jezike”.

Pozvao je mlade da u svakom gradu gdje putuju potraže crkvu jer će u njoj susresti braću i sestre u vjeri, a kod svake franjevačke crkve naići će na zajednicu mladih kojoj se mogu priključiti. Tako će se povezati sa svim framašima i vjernicima u cijelom svijetu.

Nakon mise mladima se obratio župnik HKŽ-a Frankfurt fra Petar Komljenović, a uz framaše iz Wiesbadena bila je njihova duhovna asistentica s. Gordana Davidović. Uslijedila je okrepa te igre koje su pripremili framaši iz Frankfurta.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.02.2023.