Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov najavio je u srijedu, nakon što je u “Telegramu” objavljeno kako je u austrijskom bordelu na službenu karticu općine potrošio 1560 eura, da će dati ostavku na mjesto vijećnika šibensko-kninske Županijske skupštine.

Portal “Šibenik in” dobio je poslijepodne od načelnika Turčinova (nezavisni) očitovanje o pisanju “Telegrama” u kojemu najavljuje da će dati ostavku na mjesto županijskog vijećnika kako ne bih nanosio “štetu svojim suradnicima i aktualnom županu”.

“Telegram” je danas objavio da je Turčinov u noći 13. travnja 2019. u sklopu službenog puta, turističke promocije Murtera na austrijskom tržištu posjetio klagenfurtski klub “La Cocotte”, da je tri puta upotrijebio općinsku karticu i iz proračuna potrošio 1560 eura. Riječ je o tri računa, dva od 600 eura te jednom od 360 eura, a klub o kojem je riječ bio je legalni bordel kojemu je na službenim stranicama pisalo da pruža erotično iskustvo s non-stop show programom. Gosti kluba mogli su birati i intimno druženje s 10 do 15 djevojaka u sedam zasebnih soba na dva kata, navodi “Telegram”.

Turčinov danas za “Šibenik in” tvrdi kako je autor teksta selektivno objavio informacije koje najvećim dijelom idu prema rušenju njegova ugleda i časti te nanose štetu njemu i njegovoj užoj obitelji. Ističe da je autoru na postavljena pitanja opsežno odgovorio i dostavio traženu dokumentaciju. Također tvrdi kako pročelnica Turčinov Rameša nije objavila imena i prezimena svih osoba koje su sudjelovale u projektu promocije općine Murter-Kornati jer je poštovala odredbe Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i njihovu privatnost.

Kako je već prije objasnio “Telegramu”, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške u plaćanju s obzirom na to da je njegova osobna kartica i kartica te općine izdana od iste banke i da je “omaškom upotrijebio karticu općine umjesto svoje kartice”.  

Zbog te pogreške, on se ispričava sumještanima i tvrdi kako za općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta s obzirom na to da je trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a taj je iznos gotovo isti iznosu potrošenom u tom noćnom klubu. On više puta ističe da je takvo postupanje bilo rezultat nepažnje i pogreške, a bez namjere da troši općinski novac na neprimjeren način.

“Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike, donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu”, ističe Turčinov u očitovanju portalu “Šibenik in”, ali dodaje da će i dalje, uz potporu svojih suradnika i sumještana, raditi na projektima koje su počeli u općini Murter-Kornati.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 13.07.2022.